Videouppdatering 2

just det här kommer ytterligare en smygtitt på vad som väntas skall..


Livets Frågor?

 

Skitfiske på er alla!

 


Rödingdisco!

Jag måste bara lägga in en bild på mitt vinnande koncept från förra helgens fjällresa.
Alltid intresserar det någon (t.ex. Johan).

Så här såg mitt upplägg ut, samt att det lite längre upp på linan sitter en upphängarfluga.
En blinkis ovanför Kaitum-blänket och en 10 cm lång lina ner till kroken.



Detta var faktiskt första gången jag fiskade med blinkpirk och det verkade ju fungera ypperligt, så det rekommenderas. För er som inte vet vad det är så kan jag ju säga att den blinkar när den kommer i kontakt med vatten och lyser då upp blänket. Det lyser rätt starkt, så vore jag en röding så skulle jag nog bli tillfälligt blind efter att ha kommit i närheten av dessa pirkar!

Nu återstår det bara att se om Kittel-rödingarna också gillar denna "discoeffekt"!

Skitfiske på er alla!

/Emil

Kalla dagar & god mat

Groze katze alle folken ute i das land Schweden, ja som ni kan läsa så är inte min tyska på topp men det är ingenting som jag brukar hänga läpp över. Jaja. efter en lång dag ute i vår friska och jättejätte kalla svenska fjällandskap så har vi nu efter en riktigt god middag verkligen sjunkit långt ner i de mjuka stolarna som pryder denna fjällstuga. Denna dag har som redan bekant  bjudit på kyla fisk god mat och lite dokumentation... Den stränga kylan ledde till at Johans "hard disk" kamera kapitulerade samtidigt som mitt batteri bara fungerade till en viss mängd, måste ändå säga att det var riktigt segavlivat, kan liknas vid en huvudlös höna. Trots detta så togs det några kort och vi fick ändå filmat lite grann... detta bjussar vi på..



Eftersom vi inte vill avslöja allt för mycket ut vårt topp hemliga projekt, ja inte ens Tom Cruise skulle få jobb hos oss, så får ni istället för tillfälligt nöja er med denna löjliga videouppdatering,. Håll till godo, det kommer mera!


Untitled from Johan Lundqvist on Vimeo.

Hade gött allihopa och kom ihåg att hålla er uppdaterade!

Skitfiske på er alla!


Fjällresa

Jodu låt rubriken tala! Denna gång bär det av upp i de massiva inhemska arjeplogsfjällen, närmare bestämt byn Örnvik som ligger alldeles intill sjön Tjeggelvas (piteälven).

Visa större karta

Örnvik är utgångspunkten för många skoteråkare, fiskare, jägare, vandrare och kanotister. Sjön Tjeggelvas är både under vinter- och sommartid en naturlig transportled mot fjällvärlden. Sjön är 3 mil lång och mycket djup så allt pimpelmete sker på 30-40 meter. Sjön innehåller röding, öring, harr, sik och kröding. Krödingen är en korsning mellan kanadenisk och svensk röding och kan bli så stor som 10-15 kg.


Från Örnvik utgår under vintern en rad skoterleder. Den största upp mot Västerfjäll och vidare mot Miekak och Mavas samt norrut längs Kungsleden mot Kvikkjokk. Söderut mot Vuonatjviken och Jäckvik. Övriga skoterleder från Örnvik är mot Akkapakte, Stenudden, Ballekjaure och Tjatsavagge.

De som kommer att medverka denna färd är alla från "Nu Nappar Det" crewet - Johan, Anton & Emil. Dessutom har vi fått tillökning bestående av Johans fiskesugna granne, Tom, som ledsnat på livet vid den händelslösa norrlandskusten och istället vill söka sig uppåt mot de mer kupperade delarna av vårt avlånga land.
Förhoppningsvis kommer denna resa bjuda på mycket fisk kallt väder och en hel del dokumentation så fortsätt håll er uppdaterade på nunappardet.webblogg.se och vi kommer inte att göra er besvikna!

Skitfiske på er alla!

Fiskelycka

Jadu nog kan man kalla detta fiskelycka alltid






Skitfiske på er alla!

Man ska vara seriös...



Till alla er som inte är seriösa!

Skitfiske på er alla!


Pimpelfiske - Kroksjöarna 16/1

Efter att ha läst på cykel och fiskecenters forum så kunde vi inte motstå att testa fiskelyckan i Kroksjöarna. Jag menar dagsfångster på över 10 kg är låter väl inte så dumt, och ja -det är röding vi snackar om!

Det blev tyvärr bara jag och Anton som fick tampas med storrödingarna idag då Johan dagen till ära skulle åka upp till stugan och förbereda nästa helgs fisketur.

Vi förlorade en del tid påväg till sjön och fick oss då bl.a. en liten sightseeing i Gärdsmark. När vi kom fram så borrade vi snabbt upp fyra hål och sänkte ner våra beten. Det var en hel del folk på plats och vi såg hur det drogs upp några fiskar till en början, själva kände vi ingenting. Tålmodigt fortsatte vi men nu började även övriga fiskare misströsta, verkade inte vara någon vidare fiskelycka idag...

Vi provade det mesta men ingenting verkade övertyga rödingarna om att hugga, så tråkigt nog blev vi utan fiskar idag. Vi har redan planer att komma tillbaka och göra ett nytt försök, för fisk finns det ju uppenbarligen i sjön.

För er som är sugna på att göra ett försök i sjön så kan vi ju säga att fiskekortet kostar 70 kr, och då får man ta upp 3 fiskar. Fiskekortet köps på plats av en man som alltid finns på plats mellan 07.30-15.00. Det är även begränsat fiske i sjön -endast tillåtet på helger, vilket är mycket bra för oss som är upptagna med annat under veckorna...

Här kommer några bilder från dagen:










Det var allt för den här gången, nästa helg kommer mer!

Skitfiske på er alla!


RSS 2.0